Yüzlerce Mülteci ‘Rant Uğruna’ Can Verdi

suriyeli-multeci-haberler-gocmen-kacakcilari-umut-tacirleri-1075114h
Avrupa’ya geçmek için ölümü göze alan Suriyelilere her gün yenileri eklenirken CHP Milletvekili Bozkurt, mültecilerin dramına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kaçak Suriyeliler üzerinden rantekonomisi oluştuğunu kaydeden Bozkurt, “Göçmen kaçakçıları ve umut tacirleri, mültecilerin içinde bulunduğu durumdan ekonomik yarar sağlıyor” dedi.

Türkiye, her gün Ege kıyılarından Yunanistan’a geçmeye çalışan Suriyeli mültecilerin dramlarına şahitlik ediyor. Kaçak Suriyeliler üzerinden rantekonomisi oluştuğunu belirten CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, göçmen kaçakçılarının yanı sıra umut tacirler de mültecilerin içinde bulunduğu durumdanekonomik yarar sağladığını kaydetti. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’ye gelen Suriyeliler’in sayısı 2 milyon 540 bine ulaştı. Bunların 2 milyon 271 bini sokakta ya da kiraladıkları evde yaşıyor. 

SADECE 269 BİNİ KAMPLARDA

Avrupa’ya binlerce mülteci göç etmesine rağmen, Türkiye’deki Suriyeli sayısı 15 günde 40 bin kişi arttı. Hâl böyle olunca 2015 yılına kadar 72 şehirde bulunan Suriyeliler, 81 ilin tamamına yerleşti. Kamplarda sadece 269 bin 193 sığınmacı kaldı. Geriye kalanı Anadolu’nun dört bir tarafına göçtü. En fazla Suriyeli, Şanlıurfa’da bulunuyor. 378 bin 691 kişi, Şanlıurfa ve ilçelerine yerleşirken en az Suriyeli ise 14 kişiyle Bartın’da yaşıyor.

KİLİS’İN NÜFUSUNU YAKALADI

Hatay’da 363 bin 933 sığınmacı bulunurken dünya şehri İstanbul’da ise 357 bin 225 Suriyeli ikamet ediyor. Suriyelilerin hiç gitmedikleri Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Sinop, Tunceli, Bayburt ve Iğdır’da da artık Suriyeli bulunuyor. Bazı şehirlerdeki Suriyeli sayısı ise o ilin toplam nüfusuna ulaşmış durumda. 129 bin nüfuslu Kilis’te 124 bin 287 Suriyeli barınıyor.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİ

CHP’li Bozkurt, 2015’te Türkiye üzerinden yasa dışı yollarla Avrupa’ya gitmek isteyen yüzlerce Suriyeli’nin hayatını kaybettiğini belirtti. 86 bin kaçak göçmenin de kurtarıldığına dikkat çeken Bozkurt, Suriyeliler üzerinden rant ekonomisi oluştuğunu söyledi. “Türkiye’nin doğu ve güney bölgelerinden giriş yapan yabancılar, göçmen kaçakçılığı yapan organize suç örgütlerinin yardımı ve refakatiyle ağırlıklı olarak İstanbul, İzmir, Mersin ve Hatay illerine geçmekte, sonrasında Ege adalarına veya Kıbrıs’a kaçmak amacıyla yüksek meblağlar karşılığında Ege ve Akdeniz sahillerine götürülmektedir. Büyük bir rant elde eden göçmen kaçakçılarının yanı sıra umut tacirleri de mültecilerin içinde bulunduğu durumdan ekonomik yarar sağlamaktadır” diye konuştu.

3 BİN EURO VE KİRA SÖZÜ CAZİP GELİYOR

Mülteciler iltica ettikleri ülkelerin tüm sosyal haklardan yararlanıyorlar. Özellikle Batı Avrupa ülkelerinde iltica eden ailelere ödenen paralar iltica için itici güç oluyor. Örneğin Danimarka’da bir karı kocaya 3 bin euro ödeniyor. Ayrıca ev kirası yardımı yapılıyor. Mülteciler için her şehirde belediyeye ait evlerde belirli oranda kontenjan ayrılıyor.  Muhacir Derneği Başkanı İbrahim Bektaş, Türkiye’de çadır kentlerde kalan Suriyelilere 80 TL verildiğini belirterek “Almanya’da Suriyeliler’e fert başına 3 bin euro veriliyor. Bir de kira yardımı yapılıyor. İş imkânları da bol olduğu için ölüm pahasına lastik botlarla deniz yolculuğunu göze alıyorlar” dedi.

KAÇAKÇILARA PLANLI OPERASYON YAPILMIYOR

Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi (GÜSAM ) Başkanı Ercan Taştekin, kaçak göçmenlerin botlara binmeden engellenememesine ilişkin değerlendirmeler yaptı. Taştekin, “Olayın bir sosyolojik boyutu ve güvenlik boyutu var. Güvenlik boyutuna baktığımızda Suriye’nin iç karışıklığından bu yana güvenlik alanındaki çalışmalar son derece yetersiz. Sınır güvenliği etkin olarak alınamaması, kayıt sisteminin tutulamaması ve Suriye’den gelen kişilerle ilgili güvenlik prosedürlerinin profesyonelce yerine getirilmemesi sorunu büyütüyor” dedi.

ÇIKAR AMAÇLI SUÇ ÖRGÜTLERİ

Kaçakçıların sahte can yelekleriyle Ege’de göçmen taşımaya devam etmelerinin perde arkasını da açıklayan Ercan Taştekin şu bilgileri verdi:  “Göçmen kaçakçılığı profesyonel bir alan ve bu suçla ciddi gelir elde eden çıkar amaçlı suç örgütleri var. Çıkar amaçlı suç örgütleriyle ilgili profesyonel mücadele edilemiyor. Bunlarla ilgili teknik takip, istihbari çalışma, planlı ve projeli operasyonlar yapılmadıkça facia büyüyerek devam ediyor.”

Aktif Haber

CHP’li Bozkurt: Erdoğan açıkça yasalara aykırı davrandığını söylemiştir

1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Başkanlık Sistemi’ kampanyası başlattığını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı makamının hassasiyet ve ağırlığıyla bağdaştırılması mümkün değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Türkiye Anayasa Platformutarafından düzenlenen programdaki açıklamalarını değerlendiren CHP milletvekili Hüsnü Bozkurt, yazılı basın açıklaması yaptı.

Söz konusu programla ‘Başkanlık Sistemi’ kampanyasının başlatıldığını belirten Bozkurt, Erdoğan’ın “Eğer mevzuat amcayla bu işi yürütmeye kalksaydık biz yanmıştık. Onu kendimize uydurduğumuz için bu işi başardık.” sözlerine dikkat çekti. Bu açıklamaların Cumhurbaşkanlığı makamının hassasiyet ve ağırlığıyla bağdaştırılmasının mümkün olmadığını ifade eden Bozkurt, Erdoğan’ın bu sözlerle, yasaları umursamadığını, aykırı davrandığını açıkça söylediğini dile getirdi.

‘EMPERYAL BOP PLANI ADIM ADIM YÜRÜMÜŞ VE SON AŞAMASINA GELMİŞTİR’

Bozkurt, ülkede artan törer eylemleri ve 200 bin insanın bölgeden göç ederken yapılan açıklamaları eleştirerek şöyle konuştu: “Ülkemiz kan revan içindeyken, son 2 gündeki 6 şehidimiz dahil 200’ün üzerinde vatan evladını şehit vermişken, bilinen 44’ü çocuk, 53’ü kadın 300’e yakın sivil yurttaşımız yaşamını yitirmişken, 200 bin yurttaşımız kendi ülkesinde göçebe, neredeyse mülteci durumuna düşmüşken, eli kanlı hain terör örgütü Cumhurbaşkanının bizzat kendi sözleri ile sabit olduğu üzere, çözüm sürecinde eli kolu bağlanan güvenlik güçlerimizin gözleri önünde şehirleri zapt etmiş oluk oluk kan döküyorken, bölge adeta 2. Dünya Savaşı film kareleri gibi harabeye dönmüşken, eğitim yapılamaz, sağlık hizmeti sunulamazken ve ticaret tamamen durmuşken yapılan bu açıklamaları anlamak mümkün değildir.”

Dış politikanın yerle yeksan olduğunu ifade eden CHP’li Bozkurt, Suriye sınırında uçak dahi uçurulamadığı, 2,5 milyon Suriyeli mültecinin ülkenin her yerine dağıldığı, canlı bombaların büyük kentlerde cirit attığı ve sokaktaki sade vatandaşta bile can güvenliği endişesinin yayıldığı bir ortamda, Büyük Ortadoğu Projesi’nin daha 90’larda harita ile kaydedilmiş ülkemizi bölme ve rejimi değiştirme planının adım adım yürüdüğünü ve son aşamasına geldiğini belirtti.

Bozkurt, açıklamasının sonunda şunları kaydetti: “Bunca sorun arasında sayın Erdoğan’ın ‘Biz parlamenter sistemin ülkemizde miadını doldurduğuna inanıyoruz’ açıklamaları ise yıllardır ısrarla sürdürdüğümüz sorunları TBMM çatısı altında görüşme ve çözüme ulaştırma çağrılarımızın neden AKP hükümetlerince cevapsız bırakıldığının somut göstergesidir. Cumhurbaşkanı’nın ‘Bu işi başardık’ dediği kara tablo karşısında hayrete düşmemek mümkün değildir. ‘Başarı’ buysa, sayın Cumhurbaşkanının başarısızlığından Allah milletimizi, bölgemizi ve dünyayı korusun!”

Cihan Haber Ajansı

28 Ocak 2016 Tarihinde TBMM Genel Kurulunda Yaptığım Konuşma


 

MUSTAFA HÜSNÜ BOZKURT (Konya) – Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.
Saygıdeğer milletvekilleri, yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.
Değerli arkadaşlar, bu hafta Demokrasi Haftası. Tam da iç barışımızın ciddi tehdit altında olduğu, ulusal birliğimizin tartışıldığı, sınırlarımızın tartışıldığı ve ülkemizin hem iç barış yönünden hem de dış politika yönünden ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu, âdeta kan kaybettiği bir dönemde, 24 Ocak 1993 Uğur Mumcu’nun katli ve 31 Ocak 1990 Muammer Aksoy Hocamızın katlini kapsayan bu bir hafta bu ülkenin biz devrimcileri, solcuları açısından son derece önemli. Çünkü Uğur Mumcu şunu söylüyordu: “Ben Atatürkçüyüm, ben cumhuriyetçiyim, ben laikim, ben antiemperyalistim, ben özgürlükçüyüm, ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım.” diyordu. Ben bu Mecliste bu söylemlere karşı çıkan bir tek milletvekili olduğuna inanmak istemiyorum. Ama o bunları dediği için yok edildi. Onunla birlikte ülke pek çok değerini de kaybetti. Uğur Mumcu’nun şahsında biz araştırmacı gazeteciliği, ülke sorunlarına doğru ve demokrasi açısından bakışı da yitirdik. Uğur Mumcu, “Tam bağımsız Türkiye’den yanayım.” derken, tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan yola çıkarken söylediği gibi, ya istiklal ya ölüm yolundaydı, tıpkı 1969’da Samsun’dan Ankara’ya tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye yürüyüşünü yapan Deniz Gezmişlerin idealini dile getiriyordu. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ü “iki ayyaş” diye aşağılarken, biz Deniz Gezmiş’i 25 yaşında ipe gönderirken, biz Uğur Mumcu’yu “Tam bağımsız Türkiye’den yanayım” dediği için, “Atatürkçüyüm, bağımsızlıkçıyım, özgürlükçüyüm.” dediği için arabasının içinde paramparça ederken ülkemiz, sevgili kardeşlerim, o kadar çok değerlerini yitirdi ki.
Bakın, bugün, aylardır çırpınmamıza rağmen, ülkemizde çok ciddi kardeşlik kaybımıza rağmen, ülkemiz kanıyorken bu Mecliste hepimiz halkımızın oylarıyla buraya gelmiş milletvekilleri olarak bir araya gelemediğimiz için, sorunlarımızı tartışamadığımız için, Suruç katliamından sonra bu Meclise grubumuzca verilen araştırma önergesi reddedildiği için bugün yazık ki 10 bin kilometre öteden gelen büyük biraderin gözetiminde sorunlarımızı tartışmak gibi bir durumla karşı karşıyayız.
Sevgili arkadaşlar, benim kanıma dokunuyor. Allah aşkına, sizin gücünüze gitmiyor mu? Gerçekten samimiyetle soruyorum. Biz, burada 550 milletvekili olarak, ülkemizin temel sorunlarını bir araya gelip bir komisyonda tartışamıyorken, acaba Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden iç barıştan demokrasiye, hatta hukuka nizamat vermeye kalktığı zaman, bu bizim gücümüze gitmiyor mu?
Bakın, ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanı, evet, doğru, halkımızın yüzde 52 oyuyla seçilmiş Sayın Recep Tayyip Erdoğan, altı ay önce “Onu öyle bırakmam, bedelini ödeyecek.” diyor, altı ay sonra ısmarlama bir davayla Can Dündar ve Erdem Gül Silivri’ye konuluyor, iki gün önce Joe Biden ABD Başkan Yardımcısı Can Dündar’ın oğluna diyor ki: “Çok cesur bir baban var, onunla gurur duy.” Ne demek istiyor?Yani Türk yargısına diyor ki: “Can Dündar’ı serbest bırakın.” Ee, tabii, bu ülkenin Cumhurbaşkanı yargıya altı ay önceden talimat verip davalar açtırırsa, Amerikan Başkan Yardımcısı da gelip o davanın sonucu üzerinde akıl ve fikir yürütebilir.
Sevgili kardeşlerim, gelin, şu halkın bize verdiği oyların hakkını verelim, bir araya gelelim…
Biz bu ülkenin milletvekilleriysek, ne olur, gelin, hep birlikte bu ülkenin sorunlarına çözüm üretmek için bu Mecliste bir araya gelelim.

CHP, Göçmen Kaçakçılığının Meclis’te Araştırılmasını İstedi

1
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Türkiye başta olmak üzere özellikle Avrupa ülkelerinin çözüm bekleyen öncelikli sorunu haline gelen kaçak göçmenler konusunu Meclis gündemine taşıdı. Türkiye’nin kilit konumda olduğu kaçak göçmenler…

Milletvekili Bozkurt 4/C’lilerin Kadroya Alınması İçin Kanun Teklifi Verdi

13586CHP Milletvekili Bozkurt, Kamuda çalışan 4/C’li personelin kadroya geçirilmesi ve 4/C statüsünün tamamen kaldırılması için Kanun teklifi verdi.

CHP Milletvekili Bozkurt, Kamuda çalışan 4/C’li personelin kadroya geçirilmesi ve 4/C statüsünün tamamen kaldırılması için Kanun teklifi sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, 4C’lilerin kadroya alınması ve 4C statüsünün tamamen kaldırılması için Kanun teklifi verdi.

Milletvekili Bozkurt, Kamuda aynı birimlerde aynı işi yapmalarına rağmen farklı statülerde bulunmaları nedeniyle memurlar arasında idari, mali ve sosyal haklar yönünden pek çok farklılık bulunduğunu belirtti. Bu durumun Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gibi, çalışanların motivasyonunu ve çalışma başarısını olumsuz etkilediğini söyledi.

Bozkurt, Kanun teklifine gerekçe olarak; 4/C’li personellerin düşük ücret ve sosyal haklardan yoksun bir şekilde çalıştığını, içine düştükleri geçim sıkıntısı nedeniyle de aile düzenlerinin ve sağlıklarının bozulmasını, aynı işi yaptığı çalışma arkadaşlarından daha az kazandıkları için haksızlığa uğramalarını gösterdi.

Milletvekili Hüsnü Bozkurt, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılmasını isteyerek, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 4/C’li personelin kadroya geçirilmesi, Anayasanın eşitlik ilkesinin gereği olarak ayrım yapılmaksızın tüm kamu personelinin arasında hakkaniyete uygun bir yapı oluşturulması ve 4/C statüsünün tamamen yürürlükten kaldırılma istemiyle Kanun teklifi verdi.

4C’liler için kritik kanun teklifi!

Kamuda çalışan 4C’lilerin kadroya alınması ve 4C statüsünün tamamen kaldırılması hususunda CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt teklif verdi.

4/C’lilerin kadroya alınması ve 4/C statüsünün tamamen kaldırılması yönünde teklif veren CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, kamuda aynı birimlerde aynı işi yapmalarına rağmen farklı statülerde bulunmaları nedeniyle memurlar arasında idari, mali ve sosyal haklar yönünden pek çok farklılık bulunduğunu belirtti.

Teklifin gerekçesinde son yıllarda güvencesiz istihdam edilen kamu çalışanı sayısının hızla arttığını, 4/C olarak tabir edilen güvencesiz istihdam modelinin neredeyse kamu kurumlarının asli istihdam biçimine dönüştüğünü ifade eden CHP’li Bozkurt, 4/C’lilerin düşük ücret ve sosyal haklardan yoksun bir şekilde çalıştığını, içine düştükleri geçim sıkıntısı nedeniyle de aile düzenlerinin ve sağlıklarının bozulduğunu belirtti.

4/C ÇALIŞANLARINA KADRO TEKLİFİ

Kanun teklifinin gerekçesinde “Birçok kurumda 4/C statüsünde istihdam edilen personelin aynı işi yaptığı çalışma arkadaşlarından daha az kazanması, uğradıkları haksızlığın en önemli göstergesidir.” ifadelerine yer veren CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, 4/C’li çalışanların kadro ve diğer kamu çalışanları ile aynı sosyal hakları talep ettiğine dikkat çekti.

Bozkurt, Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılmasını isteyerek, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 4/C’li personelin kadroya geçirilmesi, Anayasanın eşitlik ilkesinin gereği olarak ayrım yapılmaksızın tüm kamu personelinin arasında hakkaniyete uygun bir yapı oluşturulması ve 4/C statüsünün tamamen yürürlükten kaldırılması için Kanun Teklifi verdi.

http://www.memurhaber.com/4cliler-icin-kritik-kanun-teklifi-1560659h.htm

4C Çalışanlarına kadro mu geliyor?

4c_calisanlarina_kadro_mu_geliyor_h5258_996f0 (1)Aynı pozisyonda aynı işi yapan fakat farklı statülerde bulunan 4/C li personellerle ilgili kanun teklifi sunuldu. Çoğu çalışanın motivasyonunu ve başarısını da olumsuz etkilediği dile getirilen tasarıda kararın çıkması halinde binlerce çalışan rahat nefes alıcak.

Aynı pozisyonda aynı işi yapan fakat farklı statülerde bulunan 4/C li personellerle ilgili kanun teklifi sunuldu. Çoğu çalışanın motivasyonunu ve başarısını da olumsuz etkilediği dile getirilen tasarıda kararın çıkması halinde binlerce çalışan rahat nefes alıcak.

Kamu Saati

CHP Konya Milletvekili Bozkurt, 4C’liler için kanun teklifi verdi

12006Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, kamuda çalışan 4C’lilerin kadroya alınması ve 4C statüsünün tamamen kaldırılması için kanun teklifi verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, kamuda çalışan 4C’lilerin kadroya alınması ve 4C statüsünün tamamen kaldırılması için kanun teklifi verdi. Kamuda aynı birimlerde aynı işi yapmalarına rağmen farklı statülerde bulunmaları nedeniyle memurlar arasında idari, mali ve sosyal haklar yönünden pek çok farklılık bulunduğunu belirten Bozkurt, bu durumun Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gibi, çalışanların motivasyonunu ve çalışma başarısını olumsuz etkilediğini dile getirdi. Teklifin gerekçesinde son yıllarda güvencesiz istihdam edilen kamu çalışanı sayısının hızla arttığını, 4/C olarak tabir edilen güvencesiz istihdam modelinin neredeyse kamu kurumlarının asli istihdam biçimine dönüştüğünü ifade eden CHP’li Bozkurt, 4/C’lilerin düşük ücret ve sosyal haklardan yoksun bir şekilde çalıştığını, içine düştükleri geçim sıkıntısı nedeniyle de aile düzenlerinin ve sağlıklarının bozulduğunu belirtti. Kanun teklifinin gerekçesinde “Birçok kurumda 4/C statüsünde istihdam edilen personelin aynı işi yaptığı çalışma arkadaşlarından daha az kazanması, uğradıkları haksızlığın en önemli göstergesidir.” ifadelerine yer veren CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, 4/C’li çalışanların kadro ve diğer kamu çalışanları ile aynı sosyal hakları talep ettiğine dikkat çekti. Bozkurt, Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılmasını isteyerek, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 4/C’li personelin kadroya geçirilmesi, Anayasanın eşitlik ilkesinin gereği olarak ayrım yapılmaksızın tüm kamu personelinin arasında hakkaniyete uygun bir yapı oluşturulması ve 4/C statüsünün tamamen yürürlükten kaldırılması için Kanun Teklifi verdi.

YENİMERAM - KONYA BÖLGESEL GAZETE

CHP’den 4/C’liler için kanun teklifi

1
CHP’li Bozkurt, “4/C istihdam modeli, kamu kurumlarının asli istihdam biçimi olmuştur” dedi.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, kamuda çalışan 4C’lilerin kadroya alınması ve 4/C statüsünün tamamen kaldırılması için kanun teklifi verdi.

Kamuda aynı birimlerde aynı işi yapmalarına rağmen farklı statülerde bulunmaları nedeniyle memurlar arasında idari, mali ve sosyal haklar yönünden pek çok farklılık bulunduğunu belirten Bozkurt, bu durumun Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gibi, çalışanların motivasyonunu ve çalışma başarısını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Teklifin gerekçesinde son yıllarda güvencesiz istihdam edilen kamu çalışanı sayısının hızla arttığını, 4/C olarak tabir edilen güvencesiz istihdam modelinin neredeyse kamu kurumlarının asli istihdam biçimine dönüştüğünü ifade eden CHP’li Bozkurt, 4/C’lilerin düşük ücret ve sosyal haklardan yoksun bir şekilde çalıştığını, içine düştükleri geçim sıkıntısı nedeniyle de aile düzenlerinin ve sağlıklarının bozulduğunu belirtti.

Kanun teklifinin gerekçesinde “Birçok kurumda 4/C statüsünde istihdam edilen personelin aynı işi yaptığı çalışma arkadaşlarından daha az kazanması, uğradıkları haksızlığın en önemli göstergesidir.” ifadelerine yer veren CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, 4/C’li çalışanların kadro ve diğer kamu çalışanları ile aynı sosyal hakları talep ettiğine dikkat çekti.

Bozkurt, Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılmasını isteyerek, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 4/C’li personelin kadroya geçirilmesi, Anayasanın eşitlik ilkesinin gereği olarak ayrım yapılmaksızın tüm kamu personelinin arasında hakkaniyete uygun bir yapı oluşturulması ve 4/C statüsünün tamamen yürürlükten kaldırılması için Kanun Teklifi verdi.

gerçek gündem

CHP’li Bozkurt: ABD mandasına mı girdik?

1CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in TBMM’de temsil edilen partilerin temsilcileriyle yaptığı toplantıya tepki gösterdi.

 

Aydınlık/ Ankara
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in TBMM’de temsil edilen partilerin temsilcileriyle yaptığı toplantıya tepki gösterdi. Bozkurt, “ABD mandasına girdik de haberimiz mi yok” diye sordu.
Bozkurt, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın İstanbul’da TBMM’de temsil edilen partilerin milletvekilleriyle yaptığı “Yuvarlak Masa” toplantısı ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Bozkurt’un eleştirilerinin hedefinde, muhalefet partilerinin terör konusundaki çağrılarını yok sayan hükümetin, Joe Biden’ın çağrısı üzerine diğer partilerle bir araya gelmesi vardı.

‘BÜYÜK AĞABEY, HAKEMLİĞİNDE ÇÖZÜM ARANIYOR’
AKP’yi “Gelin sorunları TBMM’ de çözelim” çağrılarımıza kulaklarını tıkamakla suçlayan Bozkurt, “Başta CHP olmak üzere muhalefet partilerini yok sayan, TBMM’yi işlevsizleştirip itibarsızlaştırarak Başkanlık hayaline zemin oluşturma gayretlerini sürdüren, muhtarlarla ülke yönettiğini sanacak kadar gerçeklerden kopan, bölge ve dünya dengelerini okumakta acze düşen hükümet, sonunda ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın yuvarlak masasında muhalefetle bir araya geldi. Ülkemizin düşürüldüğü bu hal, kendi sorunlarımıza Büyük Ağabey hakemliğinde çözüm aramaktan başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.
Bozkurt, Biden ile görüşmede, Kürt sorunundan operasyonlara, akademisyenler bildirisinden tutuklu gazetecilere, yeni Anayasa arayışlarından başkanlık sistemi – parlamenter sistem tartışmalarına, hükümetin başarısız Suriye – Irak – Rusya politikalarından mülteciler sorununa değin hemen her konunun meselenin konuşulduğuna dikkat çekti.

‘KABUL EDİLEMEZ’
AKP’nin on dört yıldır tek başına iktidar olduğunu işaret eden Bozkurt, “İktidar partisinin, muhalefet partilerine kulak tıkayıp, emperyalist devlet temsilcilerinin kurdukları masalara koşar adım gitmesinin, asla kabul edilemez ve bağışlanamaz olduğunu” görüşünü savundu.
Bozkurt, Başbakan ve Cumhurbaşkanına “Vahdettin, İngiliz Amirali Calthorpe ‘dan emir alırken İstanbul işgal altındaydı… Sizin mazeretiniz ne efendiler?” diye sordu.

CHP’li Bozkurt: ABD mandasına mı girdik?

Bozkurt’tan AKP’ye ‘ABD mandası’ eleştirisi

12006
CHP’li Bozkurt, muhalefet partilerinin görüşme taleplerini reddeden hükümetin Biden’ın çağrısıyla görüşmesini kınadı.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü​ Bozkurt, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın İstanbul’da TBMM’de temsil edilen partilerin milletvekilleriyle yaptığı “Yuvarlak masa” toplantısı ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Bozkurt’un eleştirilerinin hedefinde, muhalefet partilerinin özellikle terör konusundaki çağrılarını yok sayan hükümetin, Joe Biden’ın çağrısı üzerine diğer partilerle bir araya gelmesi vardı.

ÜLKEMİZİN DÜŞÜRÜLDÜĞÜ HAL, KENDİ SORUNLARIMIZA BÜYÜK AĞABEY HAKEMLİĞİNDE ÇÖZÜM ARAMAKTIR

“Aylardır ‘Gelin sorunları TBMM’ de çözelim”’çağrılarımıza kulaklarını tıkayan, başta CHP olmak üzere muhalefet partilerini yok sayan, TBMM’yi işlevsizleştirip itibarsızlaştırarak Başkanlık hayaline zemin oluşturma gayretlerini sürdüren, muhtarlarla ülke yönettiğini sanacak kadar gerçeklerden kopan, bölge ve dünya dengelerini okumakta acze düşen hükümet, sonunda ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın yuvarlak masasında muhalefetle bir araya geldi.” diyen CHP’li Bozkurt açıklamasında, “Ülkemizin düşürüldüğü bu hal, kendi sorunlarımıza BÜYÜK AĞABEY hakemliğinde çözüm aramaktan başka bir şey değildir.” ifadelerine yer verdi.

Kamuoyuna da yansıdığı üzere, görüşmede, Kürt Sorunundan operasyonlara, akademisyenler bildirisinden tutuklu gazetecilere, yeni Anayasa arayışlarından başkanlık sistemi – parlamenter sistem tartışmalarına, hükümetin başarısız Suriye – Irak – Rusya politikalarından mülteciler sorununa değin hemen her konunun meselenin konuşulduğuna dikkat çeken Bozkurt, özellikle uluslararası tehdit olarak algılanan her konunun, çeşitli platformlarda ve her görüşün hakim olduğu toplantılarda tartışılabilir olduğunu ancak CHP’nin terörün araştırılması ve çözüm yollarının belirlenmesi için TBMM’ye sunduğu önergeyi reddeden AKP’nin, bugün ABD ile apar topar masaya oturmasını “Ülkenin en hayati meselesini halkın takdiri ile Meclis’e girmeye hak kazanmış siyasi partiler ve temsilcileri ile istişare etmeyi reddederek, meseleye el koyan büyük ağabeyine sarılması, ülkemizin içine düşürüldüğü aczin en büyük göstergesidir.” sözleriyle eleştirdi.

HÜKÜMETİN MUHALEFETE KULAK TIKAYIP, EMPERYALİST DEVLET TEMSİLCİLERİNİN KURDUKLARI MASALARA KOŞAR ADIM GİTMESİ KABUL EDİLEMEZ

Ülkeyi yönetme iradesinin tek başına 14 yıldır iktidar olan AKP’de olduğu belirten Bozkurt, muhalefet partilerinin, TBMM ve diğer platformlarda açıklamış oldukları ve kamuoyunda da bilinen görüşlerini her masada muhataplarına iletebileceğini ama asli görevi ülkeyi yönetmek olan ve halkımıza bu anlamda sorumluluğu bulunan iktidar partisinin, muhalefet partilerine kulak tıkayıp, emperyalist devlet temsilcilerinin kurdukları masalara koşar adım gitmesinin, asla kabul edilemez ve bağışlanamaz olduğunu ifade etti.

Açıklamasında “ABD sömürgesi portresi çizen, bölgede ve dünya dengelerindeki değişimi okuma becerisini gösteremeyen Başbakan ve Cumhurbaşkanının bugün Biden ile yapacakları görüşmede olası bir yol haritası almaları, yazık ki tüm bu gelişmelerden sonra şaşırtıcı olmayacaktır.” ifadelerine yer veren CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Başbakan ve Cumhurbaşkanına” Vahdettin İngiliz amirali Calthroper’dan emir alırken işgal altındaydı. Sizin mazeretiniz ne efendiler?” sorusunu yöneltti.

gerçek gündem

Hüsnü Bozkurt’tan yarıyıl mesajı.

ab4db1b4e2a4c22c_480x270CHP Konya Milletvekili Dr. Hüsnü Bozkurt’tan yarıyıl mesajı.
İşte CHP’li Hüsnü Bozkurt’un o mesajI:
“Eğitim sistemimizin mevcut yönetim anlayışının elinde ne hale geldiği maalesef ortadadır.Ne acı ki öğrencilerimiz, 60 OECD ülkesi arasında Matematikte 44 , okuduğunu anlamada 45. , fen bilimlerinde 46. sırada yer alıyorlar.

Özellikle AKP hükümetleri döneminde bilinçli olarak ve artan bir hızla dinselleştirilen, nihayet 4+4+4 ucubesi ile tüy dikilen bu çağ ve akıl dışı eğitim serencamının bedelini ödüyoruz milletçe, yazık ki ödemeye devam edeceğiz gelecek yıllarda da, eceline Koşan AMOK KOŞUCUSU misali…
Daha bilimsel, daha akılcı, daha laik, daha çağdaş bir eğitim sistemini hak eden ve bugün ilk yarı yıl karnelerini alan 17,5 milyon öğrencimiz ( bir çok AB ülkesi nüfusundan büyük ) ve ailelerine iyi tatiller diliyorum yine de…

Ve elbette hiç bir karne çocuklarımızdan daha değerli değildir.​”

gerçek gündem

 

CHP’den gazileri sevindirecek teklif

-chp’den-harp-ve-vazife-malullerinin-protez-sorunu-icin-kanun-teklifiCHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Harp ve Vazife Malullerinin ihtiyaç duydukları ilaç ve tıbbi sarf malzemelerinin katılım payı alınmadan karşılanması için kanun teklifi verdi.

ANKARA (ANKA)-  CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, devlet hizmeti ifa ederken fiziki zarar gören Harp ve Vazife Malullerinin ihtiyaç duydukları her türlü ortez, protez, diğer iyileştirici ve rehabilite edici araç/gereç, sevk ve nakil hizmetleri ile ilaç ve tıbbi sarf malzemelerinin katılım payı alınmadan karşılanması için kanun teklifi verdi.

CHP’li Bozkurt, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi. Bozkurt, teklifinin gerekçesinde, Anayasanın 6. maddesi gereği, devletin, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malul ve gazileri korumak ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlamakla yükümlü olduğunu belirtti.

Bugün 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamı dışında kalan Harp ve Vazife Malullerinin yaşamlarını sürdürebilmeleri için ihtiyaç duydukları tüm ortez, protez ve iyileştirici diğer araç ve gereçlerin kendi bütçelerinden karşılamaya çalıştığını belirten Bozkurt, “Devlet hizmeti ifa ederken fiziki zarar gören Harp ve Vazife Malullerinin tümüne Anayasamız gereği, şartsız olarak gereksinim duydukları tüm sağlık gereçleri katılım payı alınmaksızın karşılanmalıdır. Bu kanun teklifi ile harp ve vazife malullerinin sıkıntılarının bir nebze olsun giderilmesi, sağlık masraflarının hafifletilmesi amaçlanmıştır” dedi.

Bozkurt, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununun 69’ncu maddesinde değişiklik yapılmasını isteyerek, devlet hizmeti ifa ederken fiziki zarar gören Harp ve Vazife Malullerinin ihtiyaç duydukları her türlü ortez, protez, diğer iyileştirici ve rehabilite edici araç/gereç, sevk ve nakil hizmetleri ile ilaç ve tıbbi sarf malzemelerinin katılım payı alınmadan karşılanması için kanun teklifi verdi.

Haber:http://www.gercekgundem.com/siyaset/184281/chpden-gazileri-sevindirecek-teklif

Bozkurt: Bağkur primlerine devlet desteği verilmeli

1
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, asgari ücrete yapılan zamla birlikte primleri yüzde 30 ila 35 arasında yükselen Bağkur sigortalıları için Hazine desteği istedi.
Kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sunan Bozkurt, esnafın halihazırda ödemekte zorlandıkları primlerde bir de büyük oranda artış olduğuna dikkat çekerek, SSK primlerinde sağlanan Hazine desteğinin Bağkur sigortalıları için de sağlanması gerektiğini dile getirdi. Hüsnü Bozkurt, Meclis Başkanlığı’na sunduğu kanun teklife 2016 yılı Ocak ila Aralık ayları/dönemleri için SSK primlerinde sağlanan aylık 100TL’lik hazine desteğinin Bağkur sigortalılarını da kapsamasını talep etti.  Haber Merkezi
memleket_logo